sockergrodan

Alla inlägg under april 2010

Av sockergrodan - 12 april 2010 18:15

Har varit hemma idag! Migrän.... Det kommer från nacken! Sovit snett antagligen. Kramp i hela nacken och axeln. Sover på lilla soffan. Kan inte sova i sängen. Kan inte sova där när jag sover själv. Sover riktigt illa när jag är ensam. Får ingen ro. Tankarna bara far runt i skallen. Dom vill inte försvinna. Jag hatar att va ensam. Jag mår bra när jag inte är ensam. Sjukt....Hatar att bo själv. Jag kan somna framför tv:n. Då är det ljud och det känns som om nån är här!


Är rädd att jag håller på att glida in i en depression igen. Det är tio år sen jag lyckades ta mig ur helvetet! Då hjälpte Jocke mig. Körde runt med mig i bilen i flera timmar i sträck när ångesten kom.

Jag har ångest nu. Den kommer till och från. Känns som om jag ska kvävas. Vågar inte säga det till nån. Så jag gör det nu......

Ångesten förstör min vardag! Det är värst när jag är själv med mina tankar. Därför är det skönt att ha människor omkring mig hela tiden.

Där för är det skönt att jag inte ska bo själv när jag flyttar hem. Men sen måste jag ju flytta till nåt eget. Vet inte om jag kommer att klara det. Skulle vilja bo med nån :(


Soc har inte hört av sig än! varför tar det sån tid? Idag ramlade påminnelse om telefonräkningen in. Ännu mer ångest och tårar.... :( En sån sak kan få mig att gå under. Jag är inte en sån som strular med räkningar. Jag vill inte få problem. Vill inte hamna hos myndigheter. Hur ska jag då kunna skaffa mig lägenhet???

Jag vill betala min räkning :(((


Har fastnat med slutprovet. Vet inte vad jag ska skriva! det står still! Stress...


Sen gör det ont.....mer än vad jag vill erkänna. Kan ju låtsas att jag är tuff och att det inte betyder nåt men det gör det. Skämta bort saker och ting. Det är jag drottning på att göra!!

Vet inte om dealen som är gjord är bra för mig? Men jag vill! Jag vill jag vill jag vill....Vill inte vara utan.....!!!!


Vill inte vara själv...vill lämna Örebro nu. Jag har gjort mitt här...Nu vill jag Hem!!!!


Skulle behöva Snuffsa en stund. Då mår jag bra och känner mig trygg........ :/


Blubb Blubb



Av sockergrodan - 11 april 2010 21:00

Har fått sagt till mig idag att jag tänker för mycket. Jo jag gör kanske det men hur kan man inte tänka. Min hjärna kokar ju. Är det bara jag som är sån?


Känner mig faktiskt riktigt utvilad ikväll. Trots plugg i helgen så har jag sovit en massa och det behövdes verkligen. Även om jag mest är psykiskt utmattad så var nog sömn bästa medicinen. Har dock inte hunnit så långt som jag borde med slutprovet och jag börjar känna mig grymt stressad.

Ser fram emot morgondagen i allafall. När alla andra suckar åt måndagar hoppar jag jämnfota och skrattar. Kanske betyder att jag hittat mitt kall i livet :)


När jag flyttade till Örebro så var det inte en kotte som kände mig. Jag kunde ju därför vara mig själv och folk dömde mig utifrån det dom såg. Hur kommer det bli när jag flyttar hem igen? Kommer de gå efter den man va förr eller kommer man kunna börja om på ruta ett? Skvallras det fortfarande om mig i Strängnäs och i så fall om vad? Vad är sanning och vad är just skvaller? Skulle vara intressant att veta!!


Jag känner för att göra nåt kul...nåt riktigt outrageous...vet bara inte vad!! 

Jag känner mig BUSIG....


Jag önskar en solig dag då jag kan få ligga på en gräsmatta och bara asgarva tills magen krampar med nån som får mig på riktigt bra humör.....


Snart e det dags för att åka till John och träffa Lizen...Flooooweer!!! Ser fram emot det massor. Har tänkt på det en hel del i helgen varav jag nämner det. Det finns människor som kommit och gått genom åren men vissa av dessa människor har satt spår i minnet. Varav Lizen är en av dom! :) Längtar tills jag får se henne igen!!! :))


SRU ringde idag! Det kändes som om förr när vi prata!! Det är det med Tommy, och det vet han, att jag måste få paus från han ibland. Vi är på så pass olika plan i livet och så pass olika som personer men våran vänskap är i grund och botten riktigt djup. Han sa att han sakna mig och det är alltid skönt att få höra. Ska väl få till en helg sen när skolan e slut! :)


John prata om att vi kanske skulle gå på bio nästa helg. Clash of the Titans 3D går upp på biografen då. Vore kul med lite bio. Senaste besöket va ju Alice och det va ju inte riktigt i min smak. Vred mig ganska mycket i stolen under den föreställningen. Jag har verkligen varierad filmsmak men vissa grejer har jag riktigt svårt för. Som Alice.....

Så det skulle va kul att få en aha-upplevelse igen...fast jag tror att Avatar upplevelsen kan vara svår att slå. Skulle kunna tänka mig att se Avatar 3D igen!!

Titanic 3D det är någe att se fram emot i allafall..... :))

Så vi får väl se vad som sker. Mys å träffa John i vilket fall som helst. Gosigos....


Skickar en tanke till Joanna idag som gjort en stor förlust!!! Tänk på att Änglarna vakar alltid över oss barn!!

 

Nu ska jag gå och hänga tvätt...


Bong Bong

 

Av sockergrodan - 11 april 2010 09:53

I dag är det riktigt vårväder ute! Solen skiner och fåglarna kvittrar! Det pirrar ordentligt i kroppen!


När jag vaknade ville jag vakna bredvid dig! Känna hur du kryper upp bakom mig, håller om mig, pussar på mig och säger god morgon!!!!

Jag saknar din värme. Jag saknar att titta på våra flätade händer när vi skedar!!!

Jag vill tillbringa den här fina dagen med dig. Ute, i solen, göra vad som helst....

Skratta, fnittra och vara glada....


Ska gå tillbaka till verkligheten nu och plugga... Skoj....!!!!

Av sockergrodan - 11 april 2010 00:37

Du tar fram mitt riktiga jag. Du tar fram sidor hos mig jag inte trodde fanns. Du öppnar upp mina ögon för nya saker....

Det är ord jag fått höra det senaste halvåret. Med det kan jag ju bara konstatera att jag är naiv. Så fruktansvärt naiv....

Annamaria är fullständigt korkad. Som gått på era ord och era löften!!!!

Om man inte känner en sak då ska man väl inte säga att man känner det??

Den där skyddsmuren som jag med så mycket kraftansträngning byggt upp den raserade ni med små slag tills det bara var grus i backen kvar.

Du lever i en drömvärld. Du vill ha det du inte kan få och det gör dig blind. Blind på det som står framför dig. Blind för det som en gång gjorde dig lycklig, uppåt, skrattig, lugn, fridfull och glad. Du e så jävla korkad!!!! Du e för korkad för ditt eget bästa. Det är ni båda två.....

Bara för att man hittat det som är rätt betyder det inte att det funkar i verkligheten. Varför kasta bort nåt som verkligen är bra då?? Idioti.....


Jag vet vad som är bäst för mig. Men jag kan inte följa det. Varför är jag så svag! Men det är alltid lättare att skratta och låtsas om att allting är bra. Stänga in sina känslor........


Känslor är bara ett nödvändigt ont...precis som Facebook!! Det borde inte få existera......!!!!


Av sockergrodan - 9 april 2010 20:24

Nu har jag inte varit "hemma" på över ett år! Och ja jag anser Egypten lite som hemma. Jag har tillbringat så mycket tid där och haft det så bra där att det känns som mitt andra hemland! Vill dock tillägga att det är landet jag saknar och inte min man!!

Egypten är ett underbart land med många kontraster. Människor har lite svårt att förstå mig för det första dom tänker på är sand och pyramider! Men det är mer än så.

Egypten är spännande, vackert och öppet.

Jag har upplevt landet inifrån och inte utifrån en turists perspektiv.

Jag saknar våran lägenhet. Vi hade banne mig inge toasits men jag kan fortfarande känna atmosfären och den tunga luften mitt på dagen när det är som varmast. Jag brukade sitta på balkongen och bara titta ut över Röda Havet, lyssna på människorna nere på gatan som gick förbi, slamret från byggarbetsplatsen i huset bakom och bilarna som tutade konstant nere på Sheraton Road. Det gav mig sån frid! Jag längtar till min balkong....


På nätterna, då man ofta va vaken efter att varit ute med vänner på caféer och fester och middagar brukade jag komma hem....ställa mig i fönstret och vänta på att få höra det vackraste jag nånsin hört och fortfarande tycker är det underbaraste ljud att lyssna till. I den stilla natten börjar böneutroparen förbereda till bön. Det går i omgångar för att människorna ska hinna tvätta sig innan bön. Men det ljudet i den stilla varma natten sitter i märgen på mig och jag kunde tom gå upp mitt i natten bara för att få njuta av det!! Det är helt fantastiskt..... Jag kan fortfarande drömma om hur det ser ut genom mitt fönster, alla paraboler på taken, hur lamporna tänds när han börjar och brisen från havet som smeker mitt varma ansikte.....


Egypten har lärt mig bli en bättre människa....Både Landet, Människorna och Religionen!!

Jag Älskar Egypten!!!!


      


Av sockergrodan - 8 april 2010 17:53

Dålig morgon


Riktigt bra förmiddag


Tråkig eftermiddag


Ensam kvällning


Vill vrida tillbaka tiden


Vill dra fram tiden


Skrattar


Gråter


Skrattar


Saknar


Saknar mer


Vill ha middag


Ska gå och röka...............


  

Av sockergrodan - 7 april 2010 16:19

Jag blir inte så glad när jag kommer hem och hittar min sovrumsdörr öppen! Intrång i min privata sfär.... Det är det enda stället för mig som är privat här hemma. 

  


Fläkten i min dator arbetar på högvarv! Varför?? Någon??


Det har varit en pissdag idag... Jag e så förbannat slut. Den började med att jag stod på macken i morse och skulle betala och märker att jag inte kommer ihåg koden till mitt visa kort. Samma kod som jag haft sen jag var 16 år...Hallå lixom, WTF!!!

Tror allvarligt att om jag inte aktar mig så kommer jag nog springa rakt in i en tapet. Jag måste sänka kraven på mig själv. Men det känns som jag kämpar i motvind med precis allt. Totalt strul med papper, a-kassa, facket, soc, försäkringskassa, kärlekslivet, sömn, folk som pressar en, sjukdomar, prov mm. Jaf har ALDRIG någonsin varit med om någe värre. Det ska bli så skönt när allting löser sig. Med vissa saker så känner jag att det är på god väg mycket pga Angelica som kämpat för min skull idag! Du lättar grus från mitt hjärta! Älskar dig gumman! <3


I köket har det flytit på bra idag! har jobbat ihop med Madde och vi funkar great ihop. Min visning gick kanon och jag känner mig mer och mer självsäker på det jag håller på med. Madde förundras över att jag knappt använder recept utan bara har det som idé inspiration och kommer på sakerna själv.

Jag tänkte att jag skulle arbeta lite mer med min lammrätt i morgon. Lägga till och ta bort lite ingridienser. Byta ut lite av polkabetorna mot Blå Congo potatis så att jag får in lite mer färg tex.

En kommentar till John: När man gratinerar så är det meningen att det ska får färg på ytan, dock kan det vara svårt att få en riktigt jämn färg beroende på olika sorters ugnar, vilka formar man använder och hur värme är fördelad. Visst kan man stå och vrida på det man har i ugnen med jämna mellanrum men som kock har man ofta inte tid med det eftersom man lagar många rätter samtidigt och det är många bollar i luften. Självklart ska man se till att få det så snyggt som möjligt och arbeta efter perfektion. men du vet vad jag menar ;)


Så här såg det ut i dag i allafall.


I morgon ska jag och Madde köra ut lite extrarätter. Fick in en hel låda majskyckling förra veckan som det e bäst att vi använder upp eftersom skolan ska stänga.

Med extrarätt menas att vi på a la carte delen lagar massa mat a la minute ut till lunchrestaurangen. Gästerna får betala extra men ändå inte till cartepriser. det ska gå fort så det gäller att ha allting förberett ordentligt. Men det är ju inga problem :) Dock eftersom vi ska servera kyckling så måste vi tillaga det mesta strax innan lunchen börjar eftersom kyckling måste upp till en temperatur på 72 grader och det tar sin lilla tid. Speciellt eftersom det är majskyckling och då sitter vingbenet kvar vilket gör tillagningstiden längre.

Det va ett tag sen vi körde ut extrarätter så det ska bli skoj :))

Orkade inte hålla på med dågra efterrätter idag. Ska slänga ihop lite grejer på självstudierna i morgon eftermiddag i stället så får Örjan bedömma det på fredag.

Energin va slut idag när det va dags att lämna köket!!


Börjar irritera mig på mitt hår :/ Jag har alltid älskat mitt hår och självförtroendet mitt sitter verkligen där. Har jag en dålig hårdag så går ofta hela dagen åt skogen. det jag vill komma till är att när jag blev sjuk så tappade jag så ruskigt mycket hår. Jag kunde dra ut stora kocker med hår med fingrarna. Nästan som om jag gick på cellgifter. Det gick även av rakt på mitten typ så håret blev i olika längder. Men nu har det börjat växa ut igen vilket leder till att när jag ska sätta upp håret så hänger det tofsar i nacken, luggen och vid öronen. Det ser inte riktigt klokt ut. Visserligen bör jag ha håret utsläppt, vilket alla pojkar i min omgivning tjatar om, eftersom jag passar bättre i det. Men det är ju ivägen ibland. :p Börjar få riktigt många gråa hår nu oxå.... Men jag vänjer mig. Grejen e ju den att grått hår är nästan dött hår vilket gör att styrseln försvinner. Jag har nästintill blitt tillsagt att inte färga håret av några som står mig riktigt nära för dom säger att det ger mig karaktär. Men jag funderar på att göra silverslingor. Jag har ju haft guldslingor så varför inte en annan metallfärg ;) Är i allafall glad över att håret växer igen och att det blivit riktigt långt. Jag trivs i det....Å får bra självförtroende!

  


Det tåls att säga en gång till idag...Jag blir besviken på dig om du inte tänker va med på min slutmiddag! Du vet hur mycket det betyder för mig. Va vi inte viktigare än så???


Hur som haver tänker jag i allafall erkänna att Trädkramaren saknar sin Kvist även om det ser ut som det gör nu!! Ditt sällskap gör mig glad och lugn! :)


Nä nu ska jag gå och göra nåt viktigt...nämligen slappa framför tv.n en stund ;)


Tjing Tjong

Av sockergrodan - 6 april 2010 16:53

Dagen har verkligen varit upp och ner. Känner mig tokstressad, trött, glad vissa tillfällen och har gråten i halsen vid andra tillfällen. Jag känner mig oerhört pressad från både höger och vänster. Har nästan bara slutprovet i skallen. Tänker så mycket att jag får huvudvärk och kan inte sova om natten. I´m in a daze.... Känner att jag inte kan vara mig själv. När folk pratar så kommer jag på mig själv att jag inte lyssnar utan står bara och svarar ja fast jag vet inte på vad.... Råka snäsa av en klasskamrat idag oxå. Jag skämdes ju ihjäl när han fråga varför. Självklart bad jag om ursäkt! Bara för att jag har blivit occuperad i skallen ska ju det absolut inte gå ut över andra!!


Har jobbat på idag i allafall. Har kommit på vad jag ska laga på visningen i morgon i allafall. Det blir Lammytterfilé med getostfiadone, glacerade polkabetor och rostad vitlökssky.

Ska bli kul att testa att göra fiadonen. Har varken ätit eller gjort förut...Inte min lärare heller så han kan ju inte säga att så här ska det inte smaka ;)


Nåt smartskaft hade lämmnat ett helt lammrack i kylen häromdagen så Daniel slängde åt mig det idag mitt i alltihopa å sa kom på nåt att göra med det här så har du visning om en timma.... Så det va bara fram med fantasin!

Resultatet blev i allafall  Koriander och sirapsmarinerade ,grillade lammracks, med rotfruktspuck, karamelliserade majrovor, valnötter och russin samt lite av den rostade vitlöksskyn!  Det va jättegott förutom att jag tempa upp lammet 2 grader för mycket pga en trasig termometer...


I morgon efter visningen ska jag arbeta lite med efterrätter. Tycker inte att det e jättekul men jag måste ju ha det i bakfickan när jag kommer ut i världen!


På pengafronten ser det ut som vanligt men en glimt i tillvaron är att en kompis börjat jobba på facket så hon skulle kolla upp hur mitt ärende går. Det e så jobbigt när inget händer.


Annars har det inte hänt så mycket förutom att Jag och A blir irriterade på varandra med jämna mellanrum. Börjar bli frustrerande. Börjar verkligen glida isär nu men det kanske e bra eftersom jag lämnar Örebro snart.... :/


Nåt som e positivt just nu e att jag faktiskt får flytthjälp! Känns riktigt skönt att någon ställer upp. Det e ju inte så kul att hjälpa till att flytta faktiskt. John har lovat hjälpa till och försöka ordna bil av pappsen sin :) Han har även tagit ledigt från jobbet å kommer på min slutmiddag! Det känns jätteroligt! Det är skönt när de som lovar inte sviker.... :)

Sen har vi bokat in en helg i S-tälje den 24 april. Vi ska träffa Lizen som jag inte träffat på flera år...wohooo flooower.....och följa med dom till Berget och dansa in natten och lyssna på Easy Kit. Även Johns kompisar kommer antagligen att sluta upp vilket e skoj eftersom jag gick bra ihop med dom. Så jag har lite att se fram emot mitt i all stress. Få en paus och andhämtning. Det kommer att behövas! :))


Nu ska jag ta tag i alla papper och böcker som ligger utspridda runtomkring mig och se om jag kan få ihop några trevliga menyer. fast jag blir trött bara av att snegla på dom ;) Hahaha

Ska kolla om det finns några pengar att beställa lite mat för..kanske får prioritera bort ett paket röka...Börjar bli hungrig nämligen så det skulle behvas lite energi så jag kan göra en långkörare ikväll.......


Johnny har förresten ny hemsida. Kolla in den och bli medlemmar!!

http://jonnyfagerman.webs.com/


Boink Boink

Ovido - Quiz & Flashcards